Miért hasznos az okosotthon az idősebbeknek?

Az okosotthon biztonságot nyújt az időseknek.

Lefekvéskor ellenőrzi az ablakok és ajtók zárását, késleltetve kapcsolja le a világítást, így kényelmesen tud lefeküdni. Késleltetve lekapcsolhatja a TV-t, rádiót vagy a zenét.

Megfelelő eszközökkel képes az okosotthon rendszer figyelni az elesésre is és riasztást küldeni a megfelelő családtagnak. Ugyanígy képes jelezni a rendszer, ha vannak otthon, de nap közben sokáig nincs mozgás.

A rendszer akár hanggal is képes jelezni, ha valamilyen lényeges esemény történik, vagy adott időben emlékeztet a feladatra, például a gyógyszer bevételére.

Kényelmet nyújt az időseknek.

Az okosotthon rendszer segítségével kényelmesen tudjuk vezérelni az otthonunkat. Egy telefonról vagy tabletről – amin egyébként olvasni szoktuk a híreket – képesek vagyunk vezérelni az összes világítást, a redőnyöket, sötétítőket. A fotelből vagy az ágyból tudjuk vezérelni akár a tv-t is, amin akár online videókat is nézhetünk. A rendszer képes a videó kamerák képének a fogadására, megjelenítésére. Ha az idős ember meggyőződött a kamerán keresztül látogatójáról, akkor akár a bejárati ajtó zárat is nyithatja távolról.